lördag 8 september 2012

Långpannetårta till 20 personer

Tårta
Botten:
 400gr mald mandel
5 dl socker
2msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
10 äggvitor
Kräm:
10 äggulor
3 dl socker
2,5 dl vispgrädde
200gr mörk blockchoklad
250gr margarin

A.    Vispa äggvitorna.  Vänd ner sockret.  Vänd ner de övriga ingredienser. Häll smeten på ett (smörat) bakplåtspapper i braspannan. Grädda  175 gr i 30 min
B.    Äggulor, socker och grädde sjudes under vispning tills krämen tjocknat. Choklad och margarin delas i mindre bitar och rör tills allt smält.
C.    Den kalla krämen fördelas över kakbotten. Hitt kan tårtan förberedas och frysas in.

             5 dl vispgrädde vispas och bred över tårtan
            1 krossat dubbeldajm som garnering




1 kommentar: